dimecres, 3 de novembre de 2010

Per qui apostes?


No puc creure'm que davant d'una situació crítica de dèficit públic, els pocs diners que tenen les arques del nostre govern es dediquin a subvencionar a un col·lectiu que no per ser més nombrós es mereix més comprensió.

Des de la experiència viscuda, en que només l'esforç i l'estudi et porten a obtenir un lloc de treball cada cop millor i més ben remunerat, no es pot comprendre que els joves, en la època en que podrien estar rendint al màxim nivell, estiguin ociosos. I encara menys, que aquesta desídia sigui recompensada pel nostre executiu amb uns cursos i unes subvencions caigudes del cel.

No es mereixen més aquests ajuts els universitaris amb pocs recursos que aconsegueixen uns bons resultats? O els mileuristes que es passen el dia treballant per poder tirar endavant un projecte de vida personal? O els que fan les dues coses, ja que els toca treballar per pagar-se els estudis?

No crec que els joves en edat universitària que no estan estudiant ni treballant siguin el perfil que ajudarà al país a sortir de la crisi, a cop de reality show.

Segur que hi haurà persones a les que aquests ajuts els podrien suposar un canvi de rumb en les seves vides, però crec que seran excepcions.

Posats a apostar, jo voto per ajudar als excel·lents. En el estudi, o en el ofici.
Segur que acabaran retornant al país més del que rebin, sobretot si és un país que premia als que s'esforcen.

1 comentari:

  1. No havia reflexionat sobre l'abast de la mesura. Em semblava bé.

    Però si que és cert que posats a triar, en un moment com l'actual no seria la millor manera de empènyer el país, atacant el problema d'aquesta manera. És pan para hoy y hambre para mañana.

    ResponElimina